СПОРТ ЗА ВСЯКО ДЕТЕ

Китодар Тодоров с гейм турнир “О, братко, къде съм?”

Първият по рода си благотворителен гейм турнир “О, братко, къде съм?”, чийто домакин ще бъде Китодар Тодоров в своето геймърско превъплъщение - Kito Gaming, започва на 14 юни и ще предизвика популярни личности от българския спортен и културен елит да покажат умения за ориентиране и географските си познания по нашумялата в онлайн пространството игра GeoGuessr, базирана върху картите на Google Street View, в която играчът попада на произволна географска локация и неговата цел е да познае възможно най-точно къде се намира.

Турнирът, който ще се излъчва на живо във Facebook страницата на Kito Gaming (https://www.facebook.com/todorov.kitodar) от 14 до 24 юни от 20:00, цели да осигури необходимите средства и оборудване за поне 105 деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло от децата на ParaKids, и да им даде възможност да участват активно в летни и зимни дейности през тази година, съобразени с техните нужди - адаптирано плуване и адаптирани ски.

Посланици на турнира “О, братко, къде съм?”, който се осъществява съвместно със Списание 360 и TDB Play, са атлетът Кирил Николов - Дизела, рапърът 100 Кила, създателят на съдържание Данаил “Dido_D” Чолаков, актрисата Анжела Недялкова, общинският съветник Иван Таков, Красимира Хаджииванова - движеща сила зад проекта “Майко Мила”, лекоатлетката Карин Околие и водещият Драго Симеонов.

Те ще бъдат гости в студиото на Kito Gaming и ще премерят географските си знания в оспорвана онлайн битка между 14 и 22 юни. Грандиозния финал, който ще посочи най-добрия географ сред участниците и ще се проведе на 24 юни.

Инициативата “О, братко, къде съм?” вече е отворена за вашата подкрепа. Можете да ни подкрепите с дарение и да следите информацията за турнира на http://bratko.kitodartodorov.com/
Повече за организаторите:

Kito Gaming

Kito Gaming е онлайн токшоу проект, стартиран през декември 2019 г. Той представлява пресечната точка между актьорските умения на Китодар и интереса му към видео игрите. По време на излъчванията в шоуто гостуват популярни публични личности от различни сфери - музиканти, актьори, писатели и др., както и представители на българската гейминг и еспорт сцена.

 

Ние - ParaKids

ParaKids е проект към Сдружение Спортен клуб "Шарк", по който се предоставя спорт за деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло. ParaKids поставя своето начало през 2016 г., когато става победител в конкурса за социални предприемачи на ПРОМЯНАТА.

Мисията на проекта е да прави спорта достъпен за всички, независимо от техните възможности, a визията е всяко дете да е двигателно активно и да има избор от разнообразни спортни дейност.

ParaKids предоставя разнообразие от спортни дейности - както целогодишни занимания и тренировки, така и сезонни спортове и еднодневни събития.

 

TDB Play

TDB Play е компания с фокус във видеоигри, електронните спортове и дигиталното съдържание. Създадена през 2020-а, TDB Play развива своята дейност в Югоизточна Европа и е базирана в София. Информация за TDB Play ще намерите на официалната страница на компанията, както и във Facebook, Instagram и LinkedIn.