СПОРТ ЗА ВСЯКО ДЕТЕ

“О, братко, къде съм?”

“О, братко, къде съм?”

“О, братко, къде съм?”

Първият по рода си благотворителен гейм турнир “О, братко, къде съм?”, чийто домакин ще бъде Китодар Тодоров в своето геймърско превъплъщение - Kito Gaming, започва на 14 юни и ще предизвика популярни личности от българския спортен и културен елит да покажат умения за ориентиране и географските си познания по нашумялата в онлайн пространството игра GeoGuessr, базирана върху картите на Google Street View, в която играчът попада на произволна географска локация и неговата цел е да познае възможно най-точно къде се намира.

Турнирът, който ще се излъчва на живо във Facebook страницата на Kito Gaming (https://www.facebook.com/todorov.kitodar) от 14 до 24 юни от 20:00, цели да осигури необходимите средства и оборудване за поне 105 деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло от децата на ParaKids, и да им даде възможност да участват активно в летни и зимни дейности през тази година, съобразени с техните нужди - адаптирано плуване и адаптирани ски.

 

Посланици на турнира “О, братко, къде съм?”, който се осъществява съвместно със Списание 360 и TDB Play, са атлетът Кирил Николов - Дизела, рапърът 100 Кила, създателят на съдържание Данаил “Dido_D” Чолаков, актрисата Анжела Недялкова, общинският съветник Иван Таков, Красимира Хаджииванова - движеща сила зад проекта “Майко Мила”, лекоатлетката Карин Околие и водещият Драго Симеонов.

Те ще бъдат гости в студиото на Kito Gaming и ще премерят географските си знания в оспорвана онлайн битка между 14 и 22 юни. Грандиозния финал, който ще посочи най-добрия географ сред участниците и ще се проведе на 24 юни.

Инициативата “О, братко, къде съм?” вече е отворена за вашата подкрепа. Можете да ни подкрепите с дарение и да следите информацията за турнира на http://bratko.kitodartodorov.com/


Повече за организаторите:

 

Kito Gaming

Kito Gaming е онлайн токшоу проект, стартиран през декември 2019 г. Той представлява пресечната точка между актьорските умения на Китодар и интереса му към видео игрите. По време на излъчванията в шоуто гостуват популярни публични личности от различни сфери - музиканти, актьори, писатели и др., както и представители на българската гейминг и еспорт сцена.

 

Ние - ParaKids

ParaKids е проект към Сдружение Спортен клуб "Шарк", по който се предоставя спорт за деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло. ParaKids поставя своето начало през 2016 г., когато става победител в конкурса за социални предприемачи на ПРОМЯНАТА.

Мисията на проекта е да прави спорта достъпен за всички, независимо от техните възможности, a визията е всяко дете да е двигателно активно и да има избор от разнообразни спортни дейност.

ParaKids предоставя разнообразие от спортни дейности - както целогодишни занимания и тренировки, така и сезонни спортове и еднодневни събития.

 

TDB Play

TDB Play е компания с фокус във видеоигри, електронните спортове и дигиталното съдържание. Създадена през 2020-а, TDB Play развива своята дейност в Югоизточна Европа и е базирана в София. Информация за TDB Play ще намерите на официалната страница на компанията, както и във Facebook, Instagram и LinkedIn.

 

Списание 360°

360° е списание и онлайн медия за екстремни спортове, свободно време и алтернативен начин на живот. Концепцията на 360° е да популяризира екстремните спортове и активния начин на живот – все по-съществена част от модерния лайфстайл, като специално акцентира върху екологичната култура и отговорното отношение към природата и заобикалящия ни свят. 

Обратно към Програма
„Споделените игри“ дадоха старт на 24-часово благотворително бягане на Витоша

„Споделените игри“ дадоха старт на 24-часово благотворително бягане на Витоша

Днес бе даден старт на 24-часово благотворително бягане на Витоша. Символичното начало бе поставено на Игликина поляна по време на традиционните „Споделени игри“, в които деца в неравностойно положение получават напътствия и възможност да спортуват.

Прочети повече
“О, братко, къде съм?”

“О, братко, къде съм?”

Турнирът “О, братко, къде съм?” ще се излъчва на живо във Facebook страницата на Kito Gaming и цели да осигури необходимите средства и оборудване за поне 105 от децата, част от инициативата ParaKids

Прочети повече