СПОРТ ЗА ВСЯКО ДЕТЕ

Участие в Wizz Air Sofia Marathon 2020

Участие в Wizz Air Sofia Marathon 2020

Участие в Wizz Air Sofia Marathon 2020

 

За четвърта поредна година отбор ПараКидс се се включи в Уиз Ейр София Маратон. Подготовката беше сложна, но сияещите детски лица бяха наградата както за родителите, така и за доброволците. Тази година имахме рекорден брой деца и младежи в колички - Йоанка, Катето, Елица, Елена, Мишето, Йордан, Любчо, Дамян, Давид, Ники, Николета и Деян грееха по софийските улици. Цецо, който е със зрително увреждане участва за четвърти пореден път и подобри времето си с почти 30 минути. Нашата гордост Боби, който става все по-силен и уверен във възможностите си също се представи отлично. Три деца - бегачи с двигателни затруднения от отбора на Александър Цоканов - Хакан, Вики и Ивето бягаха рамо до рамо с групата и бяха по-бързи от много записалите се в състезанието бегачи.

На доброволците не им беше леко. Желаещите бяха много, а триколките за бягане малко, така че отново се наложи да ползваме планинските едногомуви колички.

За да се случи всичко зад нас застанаха много приятели: организаторите на Софийски маратон в лицето на Дание Дуков, Рекламна агенция Сити Адвъртайзинг за страхотните тениски, Адезно в лицето на Антония Петкова, Блага Благова за чудесните грамоти за доброволците, Ню Бояна филмс с екип Димитър Назаров и Александър Михайлов, който ни следваха и запечатаха събитието по най-добрия начин.

Специални благодарности и за Георги Иванов - наш бегач, доброволец, който дари 2400 лв. за закупуване на триколка за бягане, на Мелън, които отново даряват 2500 лв. за още една триколка и не на последно място на всички, които се регистрираха през нас или дариха средства, за да подкрепят каузата.

Може да се насладите на емоциите от бягането във видеото.

Щасливи сме, че имаме толкова приятели и вярваме, че те ще стават още повече. В следващите дни очаквайте и подробен разчет на средствата, които събрахме за закупуване на нови триколки.

Обратно към Програма
„Споделените игри“ дадоха старт на 24-часово благотворително бягане на Витоша

„Споделените игри“ дадоха старт на 24-часово благотворително бягане на Витоша

Днес бе даден старт на 24-часово благотворително бягане на Витоша. Символичното начало бе поставено на Игликина поляна по време на традиционните „Споделени игри“, в които деца в неравностойно положение получават напътствия и възможност да спортуват.

Прочети повече
“О, братко, къде съм?”

“О, братко, къде съм?”

Турнирът “О, братко, къде съм?” ще се излъчва на живо във Facebook страницата на Kito Gaming и цели да осигури необходимите средства и оборудване за поне 105 от децата, част от инициативата ParaKids

Прочети повече