СПОРТ ЗА ВСЯКО ДЕТЕ

Уиз ейр София Маратон 2020

Регистрация за участие в Уиз ейр София Маратон 2020

Run for those who can't

ParaKids събира отбор от приятели за подкрепа и участие в Уиз Ейр София Маратон 2020. Каузата на отбора е да се съберат средства за закупуване на специализирани колички за бягане за деца с двигателни затруднения, които да са свободно достъпни в различни градове в България.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За четвърта поредна година ParaKids и Уиз Ейр София Маратон обединяваме усилия в името на една голяма мисия - да осигурим възможност на деца и младежи с двигателни и ментални затруднения да са част от отбора, да са равнопоставени и щастливи. Заедно с традиционното ни участие в бягането тази година мисията става още по-голяма. Ще бягаме за тези, които не могат, за да съберем средства за закупуване на специализирани колички за бягане, които ще дадат възможност на много деца и младежи с двигателни затруднения да бъдат активни в градската среда. Колкото повече бегачи се включат, толкова повече средства ще се съберат, за да има такива колички в повече български градове. Екипът на Уиз Ейр София Маратон 2020 подкрепя каузата ни като дарява част от таксата на всеки записал се в отбора на ParaKids за участие в маратона за каузата на организацията.

Ние ще бягаме с тези, които не могат на дистанцията от 10 км., но всеки може да се регистрира в нашия отбор и да бяга на желаната от него дистанция.

 

Целта на кампанията е закупуване на пет броя колички, които да са достъпни в София (2), Пловдив (1), Варна (1) и Бургас (1). Стойността на една количка възлиза на 2400 лв., а производителят е българската фирма - Екотрайк БГ. Наличието на такива колички ще даде възможност на децата с двигателни затруднения и техните семейства да спортуват заедно, да дадат възможност на децата да се чувстват пълноценни и да имат споделено време в активни занимания. Закупените колички ще се намират на достъпни локации в различните градове, от които всеки желаещ ще може да вземе количка и да я върне на определената локация. Използването на количките ще е напълно безплатно.

Тази година идеята за кампанията ни дойде от Валентин Стоев и Денис Димитров. Двамата приятели решават да се запишат за участие в Уиз Ейр Маратон София 2020, но желанието им е не да бягат само за себе си, но и за кауза която припознават и за която ще са полезни. Валентин живее в Лондон и е единственият българин завършил Кралската академия за слово и драма (Royal Central School of Speech & Drama), а днес иска да направи животът на децата в България по-добър. Денис се занимава професионално със спорт от дете, бивш треньор по бокс на най-малките и с изключително отношение към децата и тяхното развитие. Денис вярва, че спортът изгражда много ценни качества във всеки подрастващ и трябва да е достъпен за всяко дете.

Как да се включите в отбор ParaKids :

С регистриране в отбор ParaKids вие се регистрирате в официалния Уиз Ейр София Маратон 2020, но освен това подкрепяте и каузата ни за достъпен спорт. Всеки може да подкрепи каузата ни без значение дали ще бяга или не. Може да се присъедините към нас по време на Уиз Ейр Маратон София 2020 на дистанцията от 10 км. или да бяга друга дистанция с тениска Run for those who can't (която ще получите ако се регистрира към нашия отбор).

 
Стани част от отбора на ParaKids!
10 км. дистанция
50.00 лв.
регистрация за участие в Уиз ейр София Маратон 2020, стартов пакет и стикер Run for those who can't
21 км. дистанция
60.00 лв.
регистрация за участие в Уиз ейр София Маратон 2020, стартов пакет, стикер и тениска Run for those who can't
42 км. дистанция
70.00 лв.
регистрация за участие в Уиз ейр София Маратон 2020, стартов пакет, стикер и тениска Run for those who can't
подкрепа само за каузата
100.00 лв.
стикер и тениска Run for those who can't + официална покана за премиерата на Run for those who can't, филмът заснет по време на участието на Паракидс на Софийския маратон през 2017г.

Ако нямате възможност да бягате може да ни подкрепите като дарите средства за реализиране на каузата за достъпен спорт с бутон "дарете за каузата" или да дарите сума по ваш избор директно по сметката на клуба:

Първа Инвестиционна банка АД
Титуляр: Сдружение Спортен клуб ШАРК
IBAN: BG36FINV91501016892867
Основание: Дарение за кауза "Run for those who can't"


След заплащане на таксата задължително трябва да попълните и регистрационната форма тук.

 

Основната регистрационна такса включва:

 
 • Участие в състезанието
 • Чанта за състезанието
 • Стартов номер и 4 безопасни игли
 • UHF Електронен чип
 • Специална тениска с логото на състезанието
 • Уникален медал за финиширалите
 • 20 € Уиз ейр ваучер за всички завършили
 • Достъп до всички подкрепителни пунктове
 • Онлайн сертификат за финиширал
 • Медицинско обслужване
 • Подаръци от спонсорите

 

Цялата информация за състезанието може да видите на официалния сайт на събитието: https://www.marathonsofia.com/